Golden milk

Opdateret: 6. maj 2019

Tumeric latte, golden milk, kurkuma latte - kært barn har mange navne - er en ayurvedisk drik, der ud over at smage fantastisk også er helt vildt sund og smækfyldt med antioxidanter.


Ifølge ayurvedisk medicin styrker gurkemeje Agni, den indre (og fordøjelsens) ild, og balancerer alle tre doshas; kapha, pitta og vatta.


Golden milk er enormt antiinflamatorisk, blandt andet fordi den har et stort indhold af curcumin, som er et af de bioaktive stoffer i gurkemeje. Gurkemeje understøtter også leverens udrensning og styrker fordøjelsen.

Indholdet af ægte kanel (ceylon) giver drikken en blodsukkerregulerende virkning og hvis du tilsætter kokosolie understøtter du yderligere den effekt.


Da jeg var i Indien drak vi spandevis af Haldi doodh (gurkemeje mælk). Den blev det lavet på komælk og for det meste sødet med honning. Når jeg laver den selv, laver jeg den på plantemælk hvis jeg søder den, er det normalt med kokosblomstsukker.


Golden milk er ikke for alvor kommet ud til de danske kaffebarer og caféer, men heldigvis kan du nemt lave den selv!




Krydderiblanding:

0,5 dl ceylon kanel

0,25 dl stødt ingefær

1 dl stødt gurkemeje

0,5 tsk peber (til optagelsen af curcumin)


Tilsæt:

Plantemælk. Jeg foretrækker havre- eller kokosmælk, fordi de er mere cremede i konsistensen.

Evt. 1 tsk kokosolie

Evt: Sød med kokosblomstsukker eller honning



How to:

  • Bland ingredienserne sammen i en beholder med låg. Så er blandingen færdig og klar til brug når du har lyst til en kop af de gyldne dråber.

  • Bland 2-3 tsk af krydderiblandingen i en kop med opvarmet plantemælk (ikke kogende) og rør kokosolien i.

  • Tilsæt evt. kokosblomstsukker, hvis du vil have den sødet.

  • Enjoy!

49 visninger

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now