Salt er ikke bare salt

Opdateret: 3. apr. 2019

Måske har du hørt det før, men ved du, hvorfor?

Der har været meget polemik i debatten om, om salt er usundt eller ej, og salt er ofte udråbt som synder, der er skyld i forhøjet blodtryk, hjerteanfald og blodpropper.


Det er en sandhed med modifikationer. Det er nemlig helt korrekt, at vi får en del mere salt, end vi har godt af, men først og fremmest er det vigtigt at understrege, at problematikken primært drejer det sig om den rene natriumchlorid. For meget natriumchlorid kan forskubbe natrium/kalium-balancen i vores krop, hvilket kan belaste nyrerne, hjerte-karsystemet og kan resultere i væskeansamlinger.


MEN naturligt forekommende salt indeholder, ud over natriumchlorid, forskellige mineraler, som er enormt gavnlige for os.


Almindeligt bordsalt består af ca. 97-99% natriumchlorid, fordi det har undergået en raffineringsproces, hvor alle mineraler er blevet fjernet. Dog er der efterfølgende tilsat jod. Derudover indeholder det fine bordsalt antiklumpningsmiddel.


På markedet findes der heldigvis nogle rigtig gode naturlige salte, der er gavnlige for vores krop. Her er mine favoritter:


Himalayasalt:

Det lyserøde Himalayasalt er udvundet stensalt. Det har et lavere indhold af NaCl, og et højere indhold af mineraler og sporelementer, der er essentielle for vores krop. Og så er det jo bare win-win, at det er enormt dekorativt.


Sydesalt:

Sydesalt fremstilles af uraffineret havsalt, der hentes op fra undergrunden, hvor det har ligget beskyttet af et lerlag. Det har først og fremmest betydning for saltet, at det har ligget under lerlaget i mange år. Saltkoncentrationen er nemlig af denne grund meget høj. Derudover undgår man, fordi saltvandet hentes op fra undergrunden, at få et produkt, der er lavet på forurenet havvand. For let's face it - det er desværre sådan tingenes tilstsand er.


Herbamare/urtesalt:

Herbamares urtesalt skal med, fordi den smager ret lækkert, og er super god til at pimpe maden lidt ekstra med. Den findes i flere forskellige varianter, men varierende urter. Jeg elsker især den røde, der godt nok er "til kød og fjerkræ", men som heldigvis fungerer ligeså fantastisk på plantemad. Herbamares salte fremstilles af uraffineret havsalt.Når vi kigger på vores spisevaner og vores forbrug af færdigretter, er det ikke svært at spotte synderen for vores store saltforbrug. Uraiffneret mad er smækfyldt med salt og ikke af den gode slags. Det er guf for vores trætte binyrer, der giver os saltcravings når vi har været stressede i en længere periode. Salt er ikke farligt og usundt, men det er vigtigt, at det indtages med måde og altid helst i uraffineret form.

17 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now